Knuffelen

Knuffelen, het woord alleen is al naar!

Geschreven door Danya 25 November, 2018

Knuffelen

Fysiek is bij mensen met autisme een lastig verhaal. Dat is in ieder geval wat ik zelf ervaar en wat je ook in de boeken terugleest. Uitzonderingen natuurlijk daargelaten. Ruby is op dit gebied het andere uiterste, die knuffelt nog heel veel meer dan de gemiddelde niet-autist.

Onverwachte aanrakingen zijn bij mij not done. Je hoeft geen verzoek in te dienen per mail maar ik zie het wel graag aankomen. Dit voorkomt dat ik schrik, verstar en als reactie ook nog chagrijnig reageer. Misschien is dat ook wel onbewust een manier om iemand ervan te weerhouden me dat nog een keer te flikken.

Fysiek contact is duidelijk een prikkel die heel hard binnenkomt. Hoewel intimiteit dus lastig kan zijn, is het wel gelukt om hierover een schikking te treffen met mijn vriendin. Eigenlijk wilde ik het alleenrecht hebben op ‘knuffelinitiatief’ maar nu ze bij twijfel vraagt of ik het aan kan gaat het wat mij betreft wel goed zo!

Zonder gein, we hebben geen regels vastgelegd maar wel heb ik duidelijk aangegeven hoe moeilijk het voor mij kan zijn. Ook zij geeft het mij goed aan als ik het te veel af laat weten. ‘Schat, mag ik je effe vasthouden?’

Comment Box is loading comments...