Puzzelen

De oplossing

Geschreven door Danya 19 november, 2018

Puzzelen

In mijn omgeving word ik ook wel rugzakje genoemd. Vooral mijn vriendin noemt mij vaak zo omdat ik nooit de deur uit ga zonder mijn rugzak. Zonder rugzak(systeem) ben ik nergens, dat gaat hoe dan ook fout. Alles wat ik bij me moet hebben zit er sowieso in. Zo ook een puzzelboekje met een pen!

Dat puzzelboekje is belangrijker voor me dan je je misschien voor kan stellen. Dat boekie maakt het voor mij mogelijk om te ontsnappen aan de omgeving als dat fysiek niet mogelijk is. Het maakt dat ik bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar huis kan komen als het door overprikkeldheid eigenlijk niet meer gaat. Als ik me ergens ongemakkelijk voel, in bijvoorbeeld een wachtruimte, is het lekker dat ik me effe achter een sudoku kan verstoppen.

Herhalingen en patronen zijn iets wat ik als kind al mooi vond. Mij een legpuzzel laten maken, was voor mijn ouders de oplossing om me uren bezig te houden. Was de puzzel klaar, begon ik gewoon weer overnieuw. Puzzelen is nu nog steeds, wat mij betreft, de ultieme ontspanning. Of het nou een legpuzzel is, een kruiswoordpuzzel of een sudoku, als ik een puzzel maak is mijn hoofd even rustig. Zaak is wel om de varianten af te wisselen want te lang legpuzzels maken veroorzaakt puzzelblessures.

Een interessante hobby is het misschien niet echt. Dat ik meedoe aan sudoku wedstrijden is niet iets waar ik het snel over heb op Mn werk. Om dat te vertellen wacht ik het moment even af dat ze met spoed iemand nodig hebben die dat heel snel kan.

Comment Box is loading comments...