Het voorstelrondje

Vertel even kort wie je bent

Geschreven door Danya op 19 oktober, 2018

Het voorstelrondje

Iedereen krijgt in het leven te maken met voorstelrondjes. Ik vind ze niet ze niet zo fijn. Vooral omdat ik ze vaak niet aan zie komen. In sommige gevallen had ik dat wel gemoeten maar die keren dat je geheel anoniem deel denkt te nemen aan een symposium kom je toch vaak bedrogen uit. Voordat je het weet ben je opgesplitst in groepen en zit je toch weer in een oer-Hollands verjaardag kringetje en is er iemand die zegt 'Vertel even wie je bent en wat je doet'.

Het maakt me nerveus.

Tot ruim een 1,5 jaar geleden zou ik mezelf zo hebben voorgesteld als ik eerlijk zou vertellen wie ik was

Hoi ik ben Danya, 29 jaar, wonend te Amsterdam in een ontplofte kamer, ik maak legpuzzels op de grond en kijk obsessief naar voetbalwedstrijden. Ik werk dus niet, ik heb een uitkering

Dat wil je niet vertellen. Ik hoor de hersenen in het kringetje al kraken. 'Wat is haar beperking?'

Soms heb je mazzel, je zit aan de goede kant van de kring. Je kan even bedenken wat je wilt zeggen en belangrijker, je kan even luisteren wat en hoe veel anderen vertellen. Deze info kan je gebruiken voor je eigen verhaal.

En soms, ben je de sigaar! 'Uuuuhm ik ben Danya en uuuhm ja dat dus'

Mijn nieuwe tactiek is om bij een kring precies tegenover degene te gaan zitten die de cursus/symposium of iets anders met een kringetje, leidt. Ervaring leert dat ze links- of rechtsom beginnen en dat je, in beide gevallen een halve kring de tijd hebt om een interessante hobby te verzinnen.

Comment Box is loading comments...